UA-52556755-1

Tores Blog

Doodlar

 Nu har jag till sist läst artikeln om labradoodle av Ursula Wilby i Hundsport.

Ursula dissar labradoodles och labraoodleägarna. Ursula har wallraffat vår facebook grupp för att skaffa insiderinformation som sedan vändes negativt.  Det är oärligt, fegt och puerilt.


Jag har några reflektioner:

l- vad är det som retar upp dessa hundmänniskor så? Doodlarnas popularitet och höga pris (som är en enkel tillgång-efterfrågan  , marknaden styr) är ett skäl. Att renrasiga valpar kostar 10000 mindre beror väl på att efterfrågan är mindre  beroende på, ja vad? Självrannsakan är på sin plats. Detta är ett praktexempel på Kungliga Svenska Avundsjukan.

- doodlarna kallas föraktfullt för blandras och hundarna inte uttalat men mellan raderna byrackor. Vår hund är labradoodle 20 generationer bakåt

Från början  är alla hundraser korsningar annars skulle vi bara ha vargar .

- Allergivänligheten påstås vara bluff. Min fru är kraftigt allergisk mot hund men tolererar vår hund och alla andra doodlar hon kommit i kontakt med (många) utan tillstymmelse till allergiska besvär. På doodleträffar är många av ägarna allergiker och har valt hunden av detta skäl o det funkar. På vår valpträff för ett tag sen var valpspekulanter inbjudna. Där var en 10 årig superallergisk kille som inte hade några problem med doodlarna. Han (och föräldrarna)) var överlyckliga.

Jag vill se en kontollerad vetenskaplig studie om jag skall tro något annat än att labradoodle är ett jättebra alternativ för hundallergiker.


Vi som är doodleägare vet att vi har världens bästa, goaste, snällaste, vackraste,smartaste och mest kärleksfulla hundar oavsett illasinnade ojusta påhopp och oavsett om skk godkänner rasen el inte.

21761447_2181066285252930_8604235071112886771_n.jpg
21761447_2181066285252930_8604235071112886771_n

Inspiration

Väldigt långt mellan updates nu för tiden. Har ingen inspiration. Egentligen inget att berätta . Lever ett stillsamt och händelsefattigt liv fn jag är nöjd med det.

Ewa pluggar på. Hon har bantat halva året med fantastiskt resultat. Jag är verkligen stolt över henne. Hon har vilja av stål.


Fotat en del o tänker ladda upp lite mer bilder med tiden. Vi mår bra. Nya jobbet ok kul faktiskt. Feelgood är den bästa arbetsgivare jag har haft. Mina arbetskamrater är jättebra , väldigt hurtiga, dom tar verkligen friskvård på allvar…..

Arthur blir äldre och är unghund nu. Han är ljuvlig. Gudomlig faktiskt. Relationen och kärleken oss emellan djupnar.Här är  en länk till en mycket bra VPN tjänst, OVPN.se:

https://www.ovpn.com/sv/account/create/0JKENYnqEbZYG7Q6Dr8k


Long Time No Ear

Idag har vi varit gifta i 11 år. Ddet har varit den bästa tiden i mitt liv. Livet rullar på fot jag fyller 61 om några dagar det är skumt vad var det som hände med all denna tid??

Nu har jag jobbat två månader på mitt nya jobb som företagsläkare på feelgood Volvo o SKF; det är kul ffa är alla vänliga och trevliga; det  är det enda som egentligen betyder något nuförtiden efter all turbulens de sista åren. Dessutom känner jag mig nyttig.

Ewa har blivit godkänd av bsikopen som prästkandidat. Hon har fått sk Venia, dvs hon får predika o leda gudstjänst o göra allt som en präst gör utom dop, begravning, vigsel o nattvard. Jag är SÅ STOLT! Honär bäst!

Arthur ör mer underbar än någonsin. Med tiden får man en väldigt djup emotionell relation till sin vovve.

Jag har gjort en flik som heter EL där den som är intresserad kan kolla in vår elförbrukning, mest för att det gick att göra.Man pilar sig mellan paneler med vä-hö pil.

Stay tuned


BlogNyFlik

Pga ny funktion i programmet jag använder förtsätter bloggen under flik ToresBlogNy

Nyår

GråttNyttHår alla!

Jag hoppas att 2017 blir ett bätttre år än 2016. För min egen del hoppas jag nycket på mitt nya jobb som företagsläkare from 1/2, Jag har tagit ut all innestående ledighter från mitt gamla jonb så jag blir ledig januari. Jag kommer att jobba extra from imorgon på Hönö vårdcentral som r ett trevligt ställe. Annars mår vi bra. Arthur är tonåring och görjobbig ibland men samtidigt ljuvlig. Han är lugn som en filbunke. När det smällde och blixtrade som värst igår kväll tittade han nyfiket på utan att bli det minsta rädd.

Världen är inte så rolig fn med isande högervindar. Jag var och såg gamla bandet Nynningen på Pustervik, "Majakovskij programmet" fr typ1973. Då var solidaritet och socialism levande. Det var en härlig tidsanda om än naiv.


Tores lågaktiva blog

Det blir inte så mycket skrivet.. Nu har fått ett nytt jobb och börjr jobba med företagshälsovård from 1/2.

Världen förändras. Trump blev president och det ser jag som ytterligare ett uttryck för de isande högervindar som blåser i hela världen. lägg därtill fanatismen som präglar IS och det bäddar för apokalypsen.

Den glibala uppvärmningen slår igenpm. det är inte naturlgt med 5-10 plusgrader varaktigt i novenber,Det bäddar också för apokalypsen.

Jag är vice ordförande i Optimistklubben!

Arthur växer så det knakar, glad pigg, busig och underbar,


November

Fortsatt låg aktivitet. På begäran bilder på mArthur i varierande åldrr o sällskap. <han växer så det knakar, han väger 20 kg nu att jmf med 5 i juni dvs han har tredubblat på 4 månader……

ANNARS har det rört på sig en hel del. Men jag återkommer om detta

TACK O HEJ

OKTOBER

Långt mellan gångerna. Vi har det bar, Arthur är ljuvlig. Nedan 2 citat som jag hittat på 


http://www.magicalquote.com


STAY TUNEDI love you without knowing how, or when, or from where. I love you simply, without problems or pride: I love you in this way because I do not know any other way of loving but this, in which there is no I or you, so intimate that your hand upon my chest is my hand, so intimate that when I fall asleep your eyes close./Pablo Neruda


I love you without knowing how, or when, or from where. I love you simply, without problems or pride: I love you in this way because I do not know any other way of loving but this, in which there is no I or you, so intimate that your hand upon my chest is my hand, so intimate that when I fall asleep your eyes close./ fr TV serien Mr Robot

VERY LONG TIME


 TOR4105

No see. Ett halvår to be exact, det har varit mycket jobb o tråkighter på jobbet dessutom som gjort mig väldigt låg.

Dessutom har vi blivit hundägare. I mitten på juni hämtade vi Arthur, vår labradoodle valp, Han är helt ljuvligt underbar och har upptagit oss helt en dess. Han är Guds gåva till oss.

Jag skall lägga ut bilder o hålla sajten mer uppdaterad fortsättningsvis. fDet gör jag mest för min egen skull eftersom besöksfrekvensen är låg.


Stay tuned! Ni tappra få!

Rapport från en uggleholk

20160301

I allt datstrul under vintern har olika versioner av sajten förlorats , jag upptäckte att ett blogg om årets händlese 2015 fallit bort nämligen att min käre vän Folke Slätt hastigt gick bort i slutet av juli, Blixt från klar jhmmel bokstavkigen talat, Han blev 66.

Jag sörjer honom varje dag och kommer att fortsätta göra det resten av mina dagar, Hav var en pelare i mitt liv. Han efterlämnar mor, syster mm och ffa sonen Daniel som jag håller kontakten med.

Jag har pubkicerat hans dödsannons igen. Bilderna från begravningen hittar  jag fn inte. Bilderna från urnsättningen till havs verkar ha klara sig.


Iö har jag nu börjat jin¨bba 50%. Intensiv träning har lett till att jag kan gå nästan normalt det är helt fantastiskt, Jag har verkligen fått valuta för skattepengen sista 2 åren; överviktsop, akut handledop och sedan höftop.


Bosse o jag var o klollade in Adrian Belew Power trio på stenhammarsalen , gitarrist med bla King Crimson tidigare, jag gick mest för att kolla in Julie Slick på bas en ung tjej som gör jättehädtig egen musik men tyvärr visade sig Adruans ego för stort för att släppa fram henne. Lite bilder blev det se ABPT


Ewa är piggelin och djupt inne i sina studier.


Annars är det väl åter mest händelserna i världen som drar till sig tankarna. Vi lever i en biblisk, apokalyptisk tid o Gud vet var det kommer att bära hän. Det enda som är säkert är att inget kommer att bli som förut.


2016-04-25


Nu har jag inte skrivit på länge. Publicerar detta nu känns ofärdigt återkommer stay tuned

Blip blip blip blip© Tore Eliasson 2015